dilluns, 16 de maig del 2011

Diferencies entre els dos accidents

Txernòbil: un incident de classe 7 a l'Escala Internacional d'Accidents Nuclears (EIAN). 
Fukushima I: La OIEA va establir l'accident a 5 a la EIAN.

Txernòbil: Una sèrie de descuits i violacions a les reglamentacions nuclears de la Unió Soviètica va provocar la perdura del control de la temperatura del reactor.
Fukushima I: Un terratrèmol de 9 graus en l'escala de Richter i un tsunami que danya els generadors auxiliars de la planta, deixant sense sistema de refrigeració als nuclis.


Txernòbil: Una violenta explosió allibera a l'aire tones de material radioactiu, fonent-se els materials principals en la piscina del reactor.
Fukushima I: La temperatura en els reactors 3 i 4 es dispara violentament. Malgrat els intents de refrigerar, es produeixen explosions d'hidrogen pel contacte amb l'aire.

TxernòbilNo estava acabat l'edifici de contenció al voltant del nucli.

Fukushima I: Comptaven amb edificis de contenció.

Txernòbil: El reactor 4 produeix 1.000 megawatts.

Fukushima I: Els reactors 3 i 4 produeixen un combinat de 1.100 megawatts.

Txernòbil: La planta utilitzava urani normal com a combustible per als seus reactors.

Fukushima I: Tots els reactors funcionen amb urani enriquit.

Txernòbil: S'estimen 160.000 morts entre 1986 i l'actualitat. 
Fukushima I: Fins al moment no hi ha morts directament per radiació.


Txernòbil: 1.800.000 afectats amb dosis de radiació mínimes. De 200.000 a 500.000 persones van rebre dosis altes de radiació, presentant mutacions, càncers i problemes de tiroides.

Fukushima I: 170.000 persones van ser evacuades de les seves llars, s'estima que un gran percentatge d'ells van rebre dosis baixes de radiació.

Txernòbil: S'estima que més de 60.000 soldats van morir en els últims 25 anys, més de 500.000 es troben discapacitats o malalts de gravetat.

Fukushima I: 50 tècnics i enginyers continuen treballant en rodalies de la planta, convertint-se en els "herois de Fukushima". De moment encara continuen les tasques per intentar refredar els reactors, res es va dir de contenció.

Txernòbil: La planta es troba desactivada, i es va construir un sarcòfag al voltant del reactor. En els propers anys serà necessari refaccionado, ja que davant el pas del temps i les altíssimes temperatures que encara es registren al seu interior, han malmès l'estructura.

Fukushima I: Per aquestes hores s'estima que la contenció ha de ser similar a la de Txernòbil. La planta serà tancada definitivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada