divendres, 20 de maig del 2011

Què és una central nuclear?

Una central nuclear és una instal lació on es produeix energia elèctrica apartir de la fissió nuclear dels àtoms d'un determinat element (urani, ràdio o plutoni).
Les instal.lacions nuclears són construccions complexes per la varietat de tecnologies industrials emprades i per l'elevada seguretat amb què se'ls dota. Les característiques de la reacció nuclear fan que pugui resultar perillosa si es perd el seu control i prolifera per sobre d'una determinada temperatura a què fonen els materials emprats en el reactor, i també si es produeixen fuites de radiació nociva per aquesta o una altra causa.
L'energia nuclear es caracteritza per produir, a més d'una gran quantitat d'energia elèctrica, residus nuclears que cal allotjar en dipòsits aïllats i controlats durant molt de temps. A canvi, no produeix contaminació atmosfèrica de gasos derivats de la combustió que produeixen l'efecte hivernacle, ni necessiten l'ús de combustibles fòssils per a la seva operació. No obstant això, les emissions contaminants indirectes derivades de la seva pròpia construcció, de la fabricació del combustible i de la gestió posterior dels residus radioactius (s'anomena gestió a tots els processos de tractament dels residus, inclòs el seu emmagatzematge) no són menys preables.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada