dilluns, 16 de maig del 2011

TIPUS D'ENERGIES ACTUALS

Hidraulica: 

És l'energia potencial acumulada en els salts d'aigua pot ser transformada en energia elèctrica. L'únic inconvenient és que fa molt de soroll. 


Eòlica: 
Prop del 2% d'energia que arriba del Sol a la Terra es transforma en energia cinètica de l'aire en moviment, és a dir vent, a l'atmosfera.


INCONVENIENTS I AVANTATGES


Principals inconvenients:

-Alteracions al medi físic, degudes a l'ocupació del territori i a l'erosió del terreny ocasionat pel moviment de terres necessari, tant pels accessos com per a la fonamentació de les torres i les edificacions annexes.

-Alteracions al medi biòtic (flora i fauna).

Principals avantatges:
-No contamina.

Biomassa


La diferència principal entre la biomassa i els combustibles fòssils (restes de plantes mortes que, en haver perdut una gran part d'aigua i aire, tenen aquesta energia molt més concentrada) és que els segons triguen milers d'anys a formar-se a la natura.

INCONVENIENTS I AVANTATGES 

Principals inconvenients:
-Per causa del seu alt contingut en residus inutilitzables (15%-90%), el transport d'aquesta energia és car i ineficient econòmicament. Per tant, cal portar a terme la transformació energètica en el mateix punt en què s'obté la biomassa.


Principals avantatges:
-Com una part de la biomassa procedeix de residus que és necessari eliminar, el seu aprofitament energètic suposa convertir un residu en un recurs.

Energia geotèrmica

L'energia geotèrmica és aquella energia que pot ser obtinguda per l'home mitjançant l'aprofitament de la calor de l'interior de la Terra. A gran escala es pot usar per a obtenir aigua calenta sanitària (calefacció, rentar roba, etc.) 

INCONVENIENTS I AVANTATGES

Principals inconvenients:
-Emissió de CO2, i per tant augment de l'efecte hivernacle, ja que aquest gas redueix l'emissió de calor a l'espai i provocant un major escalfament del planeta.

Principals avantatges:
-Estalvi tant econòmic com energètic, donat que és el sistema de climatització que menys energia consumeix


Mareomotriu

L'energia mareomotriu, originada per les forces gravitatòries entre la Lluna, la Terra i el Sol, i que pot aprofitar-se en llocs estratègics, com ara golfs, badies o estuaris utilitzant turbines hidràuliques que s'interposen en el moviment natural de les aigües, junt amb mecanismes de canalització i dipòsit, per obtenir moviment en un eix. L'energia de les ones, produïda pel moviment de les onades.

INCONVENIENTS I AVANTATGES

Principals inconvenients:
-Limitada, solament aprofitable comercialment a partir de marees de més de 6 metres

Principals avantatges:
-És neta i renobavle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada