dijous, 26 de maig del 2011

Funcionament dels reactors BWR

El principi bàsic del reactor d'aigua en ebullició és aprofitar energia tèrmica despresa per la fissió nuclear per fer bullir l'aigua continguda en el pròpia vas del reactor, La mateixa aigua intervé, a més, com a moderador de la reacció nuclear.
L'ebullició a l'interior del vas a causa de la calor despresa pel nucli del reactor, produeix vapor saturat que passa a través dels separadors d'humitat i els assecadors continguts en el vas. Aquest vapor sec, fa girar la turbina que mou l'alternador.
El vapor a la sortida de la turbina passa al condensador. Una vegada que l'aigua condensada ha estat escalfada a la temperatura adequada es bomba de nou al vas del reactor.
Aproximadament una tercera part d'aquesta aigua de refrigeració del nucli es deriva contínuament fora del vas a través dels bucles de recirculació i es fa tornar al vas a través de les bombes d'injecció internes per augmentar el cabal del refrigerant i contribuir a la regulació de la potència del reactor.
Les barres de control estan situades a la part inferior del vas i s'injecten en el seu interior mitjançant un sistema hidràulic accionat pel propi refrigerant.

 Esquema de funcionament d'un BWR


En aquest video es pot entendre millor el funcionament d'un BWR:
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada