divendres, 20 de maig del 2011

Centrals nuclears de Vandellòs,Almaraz,i Vemont Yankee

Vandellòs
El complex nuclear de Vandellòs és una central nuclear que constava inicialment de dos reactors nuclears de tipus PWR: Vandellòs I (1967) i Vandellòs II (1981), i que està situat a la població de Vandellòs (Baix Camp). El reactor Vandellòs I va ser tancat el 1989 per fuites de radioactivitat i es troba en procés de desmantellament actualment.
És la única central nuclear a Catalunya situada al costat del mar (una central nuclear cal que estigui al costat del mar o d'un riu gran), concretament està situada al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, a la Mediterrània. Com està al costat del mar, es va construir sobre una plataforma de vint-i-un metres d'alçada per a protegir-la d'una eventual pujada d'aigua, tot i que és improbalble, per qualsevol causa.
Almaraz
La Central Nuclear d'Almaraz és una central nuclear situada al municipi de Almaraz,refrigerada per el riu Tajo.Els reactors són de tipus PWR,i pertañ a les empreses Iberdrola,Unión Fenosa i Endesa.
Té dos reactors:Almaraz I de 973.5 MW i Almaraz II de 982.6 MW.Produeix el 9% de la energia que es produeix a Espanya.El seu sistema de refrigeració es de ciruit obert.

Vermont Yankee
Vermont Yankee és una planta d'energia nuclear de un reactor del tipus d'aigua bullent (BWR) que actualment es propietat d'Energy Nuclear.Està situada a la població de Vernon,a Vermont i genera aproximadament 535 MW d'electricitat.La planta va començar el seu funcionament comercial al 1972.Genera un terç d'electricitat consumida a Vermont.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada