dijous, 26 de maig del 2011

Centrals nuclears d'aigua en ebullició (BWR)


Els reactors d'aigua en ebullició (per les seves sigles en anglès BWR) són el segon tipus més comú, hi ha 90 en funcionament a tot el món, que equivaldrien a un 25% aproximadament. A Espanya, les centrals de Cofrents i Santa Maria de Garoña són del tipus BWR.

El reactor d'aigua en ebullició (BWR) va ser desenvolupat a partir del reactor d'aigua a pressió, en un intent per modificar el PWR per simplificar el seu disseny i millorar la seva eficiència. Aquesta modificació no ha millorat la seguretat, construint un reactor que encara presenta gairebé totes les característiques de risc dels PWR i introduint al mateix temps un gran nombre de nous problemes.

La corrosió és també un seriós problema en aquests reactors, que ha estat detectat en molts reactors d'aquest tipus. Un dels exemples més greus a nivell mundial és el de la central espanyola de Santa María de Garoña. El seu reactor pateix un problema creixent de esquerdament per corrosió, que afecta greument a una sèrie de components del vas del reactor. A més el Consell de Seguretat Nuclear va reconèixer que aquest problema seguirà empitjorant inexorablement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada